Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
«Τι θα συμβεί άραγε όταν ο Ντίκι, το μικρό μας ποντίκι, στον δρόμο για το σχολείο συναντήσει την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Πινόκιο, τα Τρία Γουρουνάκια, τη Σταχτοπούτα και τα Επτά Μικρά Κατσικάκια; Και πώς ένας μικρούλης ποντικός, μαζί με αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών, θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου;»
Ο Ντίκι είναι ο ήρωας της ιστορίας που έπλασε η κα Παναγιώτα Χατζηττοφή* για να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τεχνολογία, αλλά και τους κινδύνους της. Ήταν τεράστια η χαρά μου όταν η Παγκύπρια Σχολή Γονέων μου ανέθεσε την εικογράφηση αυτού του βιβλίου. Κι αυτό γιατί ενώ το Διαδίκτυο, από τη μία είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε και να ερχόμαστε κοντά με άλλους ανθρώπους, από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν με λανθασμένο τρόπο. Όμως, ο Ντίκι μετά από τη δική του περιπέτεια έβαλε σκοπό της ζωής του να μας δείξει τον τρόπο της συναρπαστικής, αλλά ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.
Με τη στήριξη της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, αντίτυπα του βιβλίου «Ο Ντίκι στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου», αλλά και αντίστοιχου τετραδίου δραστηριοτήτων, προσφέρθηκαν ήδη σε όλα τα παιδιά της Γ΄δημοτικού που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του βιβλίου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή!
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον Ντίκι και το μεγάλο του έργο! Ευχαριστώ τον κο Λοιζο Γιάσουμα και τη συγγραφέα του βιβλίου Παναγιώτα Χατζηττοφή για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους!
Το βιβλίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. μέσα από το πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» και υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό έργο Cyber Safety (Κέντρο ασφαλούς διαδικτύου Κύπρου) και το Insafe inhope (together for a better internet).
- H Παναγιώτα Χατζηττοφή είναι Ψυχολόγος, κατέχοντας μεταπτυχιακό τίτλο Σχολικής Ψυχολογίας. Είναι εγγεγραμμένη στους επίσημους καταλόγους του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου, στον τομέα της Σχολικής/Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Εργάζεται ως Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, στο Ευρωπαϊκό Έργο: Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου – CYberSafety. Παράλληλα, συνεργάζεται με σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και φορείς που ασχολούνται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την εφαρμογή προληπτικών – παρεμβατικών προγραμμάτων. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται, επίσης, με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων. Τέλος, συμμετέχει ως εισηγήτρια σε τοπικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων στην Κύπρο και το εξωτερικό.